Κοντινοί σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι

Δελφοί:

O "ομφαλός" της γης για τους αρχαίους Έλληνες, είναι ένα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη των Αθηνών.

► Πως να πάτε: Πως να πάτε: Ακολουθήστε την Επαρχιακή Οδός Αλεποχωρίου -Ψάθας -Βιλίων και Επαρ.Οδ. Οινοής-Οσμου Γρεμενου προς ΕΟ Ελευσίνας - Θηβών/E962/Α13/ΕΟ3 για Οινόη (~40 λεπτά). Στη συνέχεια ακολουθήστε την ΕΟ3 προς ΕΟ Λιβαδειάς Άμφισσας/ΕΟ48 για Δελφούς (+1 ώρα και 40 λεπτά)

Επίδαυρος:

'Ενας από τους πλέον σημαντικούς και ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Σε μια καταπράσινη πεδιάδα, περιτριγυρισμένη από φιλικά βουνά, χώρος παγκόσμιας ακτινοβολίας και πολιτιστικής ανάτασης, το Αρχαίο θέατρο, στην πλαγιά του Κυνόρτιου όρους, το θαύμα της Επιδαύρου κτισμένο από τον αρχιτέκτονα και γλύπτη του Αργους, Πολύκλειτο τον νεώτερο.

Πως να πάτε: Μέσω επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου - Μεγάρων βγαίνετε στην Ολυμπία Οδό (~ 30 λεπτά). Βγείτε στην έξοδο προς Επίδαυρο/Κόρινθο και στρίψτε αριστερά στην ΕΟ Ισθμού Αρχαίας Επιδαύρου/ΕΟ10. (+ ~1 ώρα)

Ακρόπολη Αθηνών:

Στο βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, που δεσπόζει στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, βρισκόταν το σπουδαιότερο και μεγαλοπρεπέστερο ιερό της αρχαίας πόλης, αφιερωμένο, κατά κύριο λόγο, στην προστάτιδα θεά της, την Αθηνά. Με τον ιερό αυτό χώρο σχετίζονται οι σημαντικότεροι μύθοι της αρχαίας Αθήνας, οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές, οι παλαιότερες λατρείες της πόλης αλλά και ορισμένα από τα καθοριστικά για την ιστορία της γεγονότα. Τα μνημεία της Ακρόπολης, αρμονικά συνδυασμένα με το φυσικό περιβάλλον, αποτελούν μοναδικά αριστουργήματα της αρχαίας αρχιτεκτονικής, που εκφράζουν πρωτοποριακούς συσχετισμούς ρυθμών και τάσεων της κλασικής τέχνης και επηρέασαν την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία για πολλούς αιώνες αργότερα.

Πως να πάτε: Μέσω επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου - Μεγάρων βγαίνετε στην Ολυμπία Οδό (~ 30 λεπτά). Από την Ολυμπία Οδό βγείτε στην Αττική Οδό και πάρτε την έξοδο 8Β. Στη συνέχεια μπείτε στην Παλιά Εθνική Οδό και στον ανισόπεδο κόμβο Ποσειδώνος βγείτε προς Γλυφάδα. Ακολουθήστε τις δύο αριστερές λωρίδες της Ποσειδώνος και μπείτε στη Λεωφόρο Συγγρού. Βγείτε στην έξοδο προς Κηφισίας/Μεσογείων και μετά στην οδό Καλιρρόης. Ακολουθήστε τις πινακίδες (1 ώρα και 15 λεπτά)

Comments are closed.