Αλεποχώρι

Μόλις 20 χλμ. από τα Μέγαρα και 60 χλμ. περίπου από την Αθήνα, βρίσκεται ίσως ένα από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια θέρετρα της Δυτικής Αττικής, το Αλεποχώρι. Εδώ θα βρείτε τη Serenity Villa Αλεποχώρι, μια καινούρια μονοκατοικία με τεράστιες βεράντες και μεγάλο κήπο μόλις 100 μέτρα από την παραλία. Πλήρως εξοπλισμένη, μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως 6 άτομα.

Περίοδος λειτουργίας: Όλο το χρόνο.

Η περιοχή βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Κορινθιακού κόλπου, στους πρόποδες των Γερανείων όρεων. Οι δαντελωτές παραλίες που διαθέτει, καταλαμβάνουν αρκετά χιλιόμετρα με εναλλασσόμενα τοπία, αφού διαθέτει αμμουδερές και πετρώδεις ακρογιαλιές, κοσμικές ή μη αλλά και παραλίες κατάφυτες από πεύκα όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος.

Ο οικισμός αναπτύσσεται συνεχώς από την δεκαετία του ’70 και σήμερα χιλιάδες κάτοικοι της Αττικής διατηρούν εκεί την μόνιμη ή την εξοχική τους κατοικία, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες το Αλεποχώρι συγκεντρώνει πολλές χιλιάδες παραθεριστών.

Κατά την αρχαιότητα αποτελείτο από δύο περιοχές, τις Αιγειρούσες (σήμερα Ντουράκο) και τις Παγαί ή Πηγαί (σήμερα Αλεποχώρι) οι οποίες ήταν τα επίνεια της αρχαίας Μεγαρίδος στον Κορινθιακό Κόλπο. Οι Παγές γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη τα Κλασικά και Ελληνιστικά χρόνια λόγω της θέσης τους, αφού οι Αθηναίοι χρησιμοποιούσαν το επίνειο αυτό σαν ορμητήριο κατά των Πελοποννησίων (461 π.Χ.).

(Πηγή: http://www.visitmegara.gr)

 

Αλεποχώρι Serenity Villas
serenityvillas alepochori
serenity villas alepochori
serenityvillas alepochori
serenity villas alepochori

serenity villas alepochori