Κοντινοί σημαντικοί αρχαιολογικοί τόποι

Δελφοί:

O "ομφαλός" της γης για τους αρχαίους Έλληνες, είναι ένα παγκοσμίου φήμης αξιοθέατο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα μετά την Ακρόπολη των Αθηνών.

► Πως να πάτε: μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου (20 λεπτά) θα περάσετε απέναντι από το Αίγιο στη βόρεια πλευρά του Κορινθιακού Κόλπου στην Ιτέα (+45 λεπτά). Από εκεί οι Δελφοί είναι περίπου 45 λεπτά ακόμα μακριά με το αυτοκίνητο.

Επίδαυρος:

'Ενας από τους πλέον σημαντικούς και ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Σε μια καταπράσινη πεδιάδα, περιτριγυρισμένη από φιλικά βουνά, χώρος παγκόσμιας ακτινοβολίας και πολιτιστικής ανάτασης, το Αρχαίο θέατρο, στην πλαγιά του Κυνόρτιου όρους, το θαύμα της Επιδαύρου κτισμένο από τον αρχιτέκτονα και γλύπτη του Αργους, Πολύκλειτο τον νεώτερο.

Πως να πάτε: μέσω Κορίνθου (50 λεπτά) με κατεύθυνση προς Άργος και Ναύπλιο (+ 1 ώρα και 10 λεπτά)

Ολυμπία:

Ένα από τα σημαντικότερα Ιερά της Αρχαιότητας, αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, Ολύμπιο Δία. Η Ολυμπία είναι ο τόπος όπου γεννήθηκαν και τελούνταν κατά την αρχαιότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Πως να πάτε: Μέσω Πατρών ακολουθείτε την εθνική οδό δυτικά μέχρι Αμαλιάδα (1 ώρα και 30 λεπτά), μετά νοτιοανατολικά προς Πύργο (+40 λεπτά) και από εκεί προς τα ανατολικά είναι η αρχαία Ολυμπία (+30 λεπτά)

Comments are closed.